Dutch English French German Italian Spanish

Wilt u lid worden? Ga naar Vereniging en download het inschrijfformulier. Stuur het ingevulde formulier naar bigblueruitersport@yahoo,com of kom eens langs op onze lesavond  op de Legmeermanege

Onze bankrekening is:

  • NL18 ABNA 0545 9290 40

t.n.v. de Big Blue Recreatieve Ruitersportvereniging te Amsterdam

De BBR Ruitersportvereniging is voortgekomen uit de IBM Ruitersportvereniging. De eerste gedachte aan een IBM ruitersportvereniging ontstond al in 1958. Maar toen waren er nog maar drie aanmeldingen en op 7 februari 1958 werd dan ook het besluit genomen geen vereniging op te richten. In 1971 daarentegen was er wel meer belangstelling en zo is op 13 april 1971 de IBM  Ruitersportvereniging opgericht voor werknemers van IBM en hun gezinsleden.

In de jaren tachtig is de vereniging sterk gegroeid, in de jaren negentig is er een daling geweest. Door vele reorganisaties bij IBM zijn vanaf 2000 veel niet-IBMers lid gebleven/geworden van de vereniging. Hierdoor was het niet meer goed mogelijk om het een IBM bedrijfsvereniging te laten zijn. In 2006 is dan besloten er een zelfstandige, bij de Kamer van Koophandel genoteerde, vereniging van te maken.

Om toch de link naar de oorsprong aan te geven is gekozen om in de naam de bijnaam van IBM te gebruiken: Big Blue.  Als vereniging richten we ons vooral op het recreatief rijden. Vandaar: Big Blue Recreatieve Ruitersportvereniging, kortweg BBR Ruitersportvereniging.

De regels van de vereniging zijn vastgelegd in de statuten en het huishoudelijk reglement.

We kennen drie soorten lidmaatschap:

  • BBB lid: lid alleen voor deelname aan de aktiviteiten
  • BBL lid: lid voor de lessen bij de Legmeermanege
  • BBE lid: erelid van de vereniging

BBE leden worden op voordracht benoemd door de Algemene Ledenvergadering. (zie artikel 2 in het Huishoudelijk Reglement).

Wil je BBB of BBL lid worden? Dat kan door het invullen van een inschrijfformulier en dat op te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De contributie voor het BBB-lidmaatschap bedraagt 17,50 per jaar. De contributie voor de lessen is 56,00 per maand.