Welkom bij Manege Grol

Op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland ligt sinds 1976 Manege Grol dichtbij het centrum van de bruisende badplaats Renesse.

Mede door de prachtige ligging kunnen we vanaf de manege in diverse richtingen vertrekken voor onze buitenritten naar het strand, duin en bos.

Voor paard en wagen zijn er diverse mooie routes in de directe omgeving van Renesse.

Met ruim 80 boxen en circa 30 hectare weide kunt u bij ons boxen en/of weide huren voor vast of voor uw vakantie.

U kunt gebruik maken van de 20/60m buitenbak, of van onze binnenbakken van 20/40m of 20/60m als u dressuur wilt rijden of wilt springen.

Er heerst bij ons een gezellige en ongedwongen sfeer waarin het welzijn van de dieren hoog in het vaandel staat.

De manege beschikt over het veiligheidscertificaat, en heeft 3 FNRS sterren, kortom een manege waar kwaliteit en verantwoord paardrijden gewaarborgd zijn!

Over ons

Met ruim 80 stallen en diverse weiden voor de verhuur, 3 rijbakken, een paddock, een gezellige kantine met plateservice, een minicamping en natuurlijk onze paarden, pony’s en personeel proberen wij uw verblijf tot een groot succes te maken. Naast wandelen met shetlanders, speciaal voor de allerkleinsten, kunt u bij ons ook uw paard of pony stallen, lessen en privĂ©lessen volgen, of wat dacht u van een mooie buitenrit maken in onze prachtige omgeving.

Pensionstalling

Stallen

De manege heeft diverse boxen die u kunt huren. Deze prijs is inclusief twee maal daags krachtvoer en hooi en mesten.

Ook kunt u gratis gebruik maken van twee binnenrijbanen en een buitenrijbaan.

Wanneer het gras minder voeding bevat, bijvoorbeeld in de zomermaanden, dan wordt er hooi bijgevoerd.

Vanaf Mei tot en met Oktober is er een mogelijkheid om uw paard op de gemeenschappelijke weide te zetten.

De stal die u huurt is bij aankomst uitgemest en opgestrooid.

Er wordt 1x per week uitgemest en dagelijks opgestrooid.

Al onze stallen zijn voorzien van een automatische drinkbak en een vaste voerbak.

Als uw paard alleen op zaagsel/ vlas mag staan is dit geen probleem, wel dient u dit tijdig te melden zodat wij hier rekening mee kunnen houden met het bestellen van zaagsel.

De mogelijkheid om kuilvoer in plaats van hooi te voeren is aanwezig.

Wanneer u een stal huurt wordt u door ons ingedeeld, natuurlijk proberen wij zoveel mogelijk aan uw wensen te voldoen.

Bij aankomst kunt u zich melden in de kantine. U krijgt daar een voerschema welke u kunt invullen en vervolgens op de stal kunt hangen zodat uw pony of paard het juiste voer krijgt. Ook vult u op dit schema uw telefoonnummer in zodat wij u in geval van nood kunnen bereiken. Indien u extra hooi, stro of voer wilt, kunt u hiervoor contact met ons opnemen. De meerprijs wordt dan bij u in rekening gebracht.

Uw trailer of vrachtwagen kan tijdens uw verblijf gratis op ons terrein blijven staan.

Weides

Al onze weiden zijn voorzien van automatische drinkbakken die op de vaste drinkwaterleidingen zijn aangesloten.

De weides zijn ingedeeld in weiden voor vaste pensiongasten en voor vakantiepaarden. Hierdoor staan er niet te veel paarden per weide. Wilt u liever een privewei, dan kan dit. U moet dan wel zelf de afrastering meenemen zodat u een stuk van de weide kunt afzetten voor uw paard.

Buitenritten

Een droom voor iedere ruiter en een steeds terugkerend genoegen voor de gevorderde ruiter is het maken van een buitenrit door de duinen, het bos of langs het strand.

De dagelijkse strandrit duurt 1:45 uur. Ook bieden wij een 3 uurs-rit, deze is 1x per week op verschillende dagen mogelijk. Wanneer de eerste reservering binnen is gekomen, dan wordt het die bepaalde dag van de week.

De mooiste rit voor gevorderden is toch wel de domeinenrit. Dit is een rit door bos, duin en over het strand met een stop bij een strandtent waar u iets kunt eten (inbegrepen). De domeinenrit duurt in totaal 6 uur en is ook 1x per week mogelijk op donderdag .

Alle ritten van 1:45 uur of langer gaan langs het strand en zijn alleen voor gevorderde ruiters vanaf 12 jaar. Voor iedereen met weinig ervaring verzorgen wij mooie ritten voor beginners vanaf 10 jaar. Tijdens deze ritten wordt er alleen gestapt. Voor half-gevorderden vanaf 10 jaar zijn de ritten met stap en draf door de duinen.

Het maximale gewicht per persoon is 85 kg !

Uiteraard vertrekken alle ritten onder gediplomeerde begeleiding en kunt u bij ons direct de natuur in voor ritten van een uur of langer. We rijden in kleine groepjes van gelijk niveau.

Bent u alleen, dan rijden we ook. Er geldt geen minimum aantal personen voor de ritten van 1.45 uur. Dus een aanrader voor het laag seizoen!

Veiligheid voor alles!

Wij rijden altijd zo veilig mogelijk maar het kan natuurlijk voorkomen dat er onderweg iets gebeurd waardoor iemand bang is geworden, in dat geval rijden wij de ritten in een rustiger tempo door.

Wanneer u te weinig ervaring heeft voor de half gevorderde of gevorderde rit of les en u deze toch gereserveerd heeft zien wij dat meestal direct. In dat geval wordt u teruggestuurd en geven wij GEEN geld terug!

Regels half gevorderde duinrit:
U moet goed kunnen lichtrijden en doorzitten zonder paard of zadel vast te houden.

Regels gevorderde ritten:
U moet goed kunnen licht rijden, doorzitten en goed kunnen galopperen.
Heeft u eigen rijlaarzen/chaps?, dan verzoeken wij u deze mee te nemen.

Voor alle ritten van 2 uur of langer geldt een minimaal aantal personen van 2. Het is niet mogelijk om zonder begeleiding een paard te huren.

Wilt u liever niet in een groep rijden, of wilt u geen andere mensen in uw groep, dan kunt u ook een begeleider huren om samen buiten te rijden.

Paardrijlessen

Onder gediplomeerde instructeurs/instructrices kunt u in kleine groepjes lessen volgen.

De lestijden voor inwoners zijn op aanvraag.

Wanneer u of uw kind het gehele jaar bij ons lest, dan bent u automatisch lid van de grolkids, waarvoor meerdere keren per jaar wedstrijden worden georganiseerd.

Voor mensen die op vakantie zijn, zijn er ook lessen mogelijk van maandag tm zaterdag.

De beginners-lessen zijn van maandag t/m woensdag van 10:00-11:00 uur. De half gevorderde en gevorderde lessen zijn samengevoegd van maandag t/m woensdag van 11:00-12:00 uur.

Let op: Bij minder dan 2 personen wordt er een half uur les gegeven.

Privé-lessen zijn mogelijk op afspraak van maandag t/m zaterdag.

Er geldt een maximumgewicht van 85 kg per ruiter.