Anne-Maaike van Vliet

AnneMaaikeStaptOpIk mocht op de bonte Pauke. Klepperde zenuwachtig met het bit, maar verder prima beestje. Ze wilde graag achteraan lopen. Met stap en draf bleeft ze mooi op afstand en wilde lange teugels. De drafjes waren kort, evenals de galopjes. Voor Pauke was het tempo van galop wel te laag, want eenmaal in galop was het lastig haar erin te houden. Wat bijzonder was aan Pauke was het aangalopperen. Een "rodeo" aansprong. Als haar aandacht op iets was gericht schrok ze gemakkelijk van iets anders, honden, mountainbikers  en de wind.

 Zeisterbos10

Charlotte Janssen

Zeisterbos05

Ik reed op een gewelidg paard. In het begin effe wennen, maar ze luisterde goed. Chris, de eigenaar van de manege, had haar twee maanden. Het is een Iers paard. De rit was super langzaam, galop moest op de "plaats". Maar heb wel genoten!

 

Zeisterbos06

 

Dineke Hoekstra

ZeisterbosDineke

Het eerste plan was om weer naar Stal Samoza te gaan. Maar deze manege was bezig van eigenaar te veranderen. Dan op zoek naar een andere manege en dat werd Manege Zeisterbos. Voor ons een nieuwe manege. We werden ingedeeld en ik zou Pauke krijgen, maar daar was een handleiding bij. Ik vragen aan Anne-Maaike of ze wilde ruilen. Dat wilde ze wel, dus ik op Jacky en Anne-Maaike op Pauke. De paarden werden allemaal voor ons opgezadeld en we vertrokken om 10:00 voor de rit. Meteen ben je vanuit de manege in het bos. Redelijk snel een drafje en een galopje. Ik reed achter Gesine en haar paard ging bokken. Bij de tweede galop weer een bok en toen ging Jacky ook bokken en het bos in. Was het wel een goede ruil geweest van mij? Gesine en ik moesten toen naar voren. Daarna ging het beter. Al kreeg ik Jacky moeilijk in de galop. We hebben veel kleine drafjes en kleine galopjes gehad. 

De ruiterpaden waren mooi breed, maar erg rommelig. Ze waren in het bos veel bomen aan het rooien en de grote tractors en wagens gingen dan ook vaak via de ruiterpaden en daardoor waren er  regelmatig diepe wielsporen in de paden. En door het rooien waren er ook veel kleine takjes op de paden. Dat is dan ook wel uitkijken waar je kan draven en galopperen. 

Mooie omgeving, en ondanks het rustige tempo. wel een manege om naar terug te keren. Dan wat later in het jaar, zodat we het bos ook mooi in het groen kunnen zien en de heide in bloei. 

 

Gesine Westphal

Zeisterbos01Deze keer binnen 26 minuten bij de manege Zeisterbos. Ik kreeg de schimmel Pino, met de opmerking dat hij kan bijten, zowel mensen als paarden. Dekentje af in de stal ging prima, zonder bijten. Er werd voor me opgezadeld en we gingen keurig op tijd vertrekken. Direct het bos in, een drafje ingezet, nog een, toen een klein galopje - bok, om me heen ook onrust, nog een keer draf en galop - dubbel bok!

Chris, de voorruiter, zei dat Pina dat doet als hij zich opgesloten voelgt, achter afstand houden! En ik moest achter Chris. Vanaf dat moment gedroeg Pino zich beter, maar mijn vertrouwen was een beetje weg. Maar alle verder galopjes en drafjes gingen goed. Mooie omgeving, afwisselend. 

 

Zeisterbos09

Laura

Zeisterbos11

Ik reed tussen Mathijs zijn 'zwangere' ruin en Anne-Maaikes Palomino, ik reed op Tosca een fijn paardje, om mee naar huis te nemen. Fijn gereden, onderweg mijn historische "rode zweep" kwijtgeraakt. Anne-Maaike pikte hem van de grond, bedankt.

Zeisterbos12

 

Mathijs de Vries

Zeisterbos02

Mijn ruin reed fantastisch! Quinten heet 'ie en was het grootste paard in onze groep. Volgens Anne-Maaaike was 'ze' zwanger, maar het zou een medisch wonder zijn als dat echt zo was. Densondanks reed hij in alle gangen als een bankstel en zat ik dan ook als een vorst. De omgeving is prachtig en lekker rustig. Brede ruiterpaden maken het helemaal af. De volgende keer zou ik weer op Quinten meegaan.

 

Zeisterbos19