Dutch English French German Italian Spanish

In de jaren 80 en 90 hebben we ruiterweekenden georganiseerd met de Duitse, Franse en Engelse IBM Ruitersportverenigingen. Vanaf 2002 organiseren we zelf ruiterweekenden en -weken in den vreemde. Zo zijn we in België, Polen, Frankrijk en Hongarije geweest. 

 

Al vanaf het oprichtingsjaar 1971 maken we buitenritten vanuit Manege Groot in Egmond a/d Hoef. Verschillende leden rijden hier ook privé strand- en duinritten. Kijk eens op www.manegegroot.nl.

 

 

De vereniging

In deze periode kende de vereiniging wel wat bestuurlijke bewegimgen. Zo was de vereniging begonnen met een vijfkoppig bestuur, maar werd afgeslankt naar een driekoppig bestuur. Daarnaast werd er ook het één en ander gedaan aan de organisatie binnen de Legmeermanege door coördinatoren aan te stellen voor de evenmenten, de bar, de stallen en ook het wekelijks hete hangijzer: de indeling van de paarden.

Ook zijn er rond-de-bar-gesprekken gehouden voor wat betreft de gang van zaken op onze thuisbasis, de Legmeermanege.

In deze periode eindigde ook het veurzitterschap van Hans Jagtenberg. Als dank voor bewezen diensten is hij benoemd tot erelid van deze vereniging. De veurzittershamer werd overgenomen door Jean-Jacques Georges

In 2011 konden wij het veertig jarige bestaan vieren van de vereniging en het 5 jarige jubileum van de vereniging in haar niewe vorm. Dit is gevierd met een speciale lesavond met demonstraties en het vertoon van oude foto’s en films in de Legmeermanege. Als cadeau kregen de leden een fleece-sjaal. Daarnaast is er ook nog een speciale jubileumrit gehouden in Berlicum.

Ruiterweekenden

In deze periode werden ook weer de nodige ruiterweekenden gehouden. Nationaal in Les Chevaux te Buinen, Manege De Boschhoeve in Soerendonk, Manege De Eendracht in Vrouwenpolder, Manege Grol te Renesse, Manege Knollegruun inSchoonlo en Manege Smit in Pesse. Internatrionaal in de Ardennen bij Domaine du Menil in Lierneux, België.

Activiteiten

De activiteiten werden goed bezocht in deze jaren, met 2009 als topjaar qua aantal activiteiten en deelnemers.

De ritten bij Manege Groot in Egmond en de springlessen in Woudenberg waren weer vaste prik, maar daarnaast zijn er Friezenritten geweest, snertritten, duinritten, strandritten en een dameszadel les. Ook was er de mogelijkheid om een keer voltige te proberen.

Er werd eindelijk weer een Ruiterbewijsexamen gehouden bij Manege Groot, waardoor een mooi aantal van onze leden nu met het felbegeerde SRR Ruiterbewijs rond kunnen rijden.

Hiernaast waren er ook de nodige niet-ruiter-activiteiten. Zo zijn er verschillende darttournooien en themafeesten bij de Legmeermanege geweest, hebben we de Bereden Politie bezocht en was er een trip naar de Willem-Alexander manege, waar het gehandicapten mogelijk wordt gemaakt om toch paard te rijden.